Thomas Blixt till VM i havskappsegling 2012

2012-03-01 09:47:39

Den svenske havskappseglaren Thomas Blixt blir en av utmanarna i VM i havskappsegling i Helsingfors i augusti. Med en svensk-finsk besättning blir han en av favoriterna i VM med sin vassa TP52 Blixt Pro Sailing. - Målet är givetvis att ta en topplacering men en stor del av seglareliten är på plats så motståndet blir oerhört tufft, säger Thomas Blixt.

Thomas Blixt är den 95:e båten som anmäler sig till VM i ORC International, VM i havskappsegling. VM-regattan i Helsingfors seglas 4-11 augusti och har samlat en stor del av seglareliten från Sverige, Finland men även från Norge, Baltikum och Italien. Blixt Pro Sailing leds under VM av den finske skepparen Patrick Lindqvist, som tidigare har seglat framgångsrikt med Thomas Blixt, som blir rorsman under VM.

Motståndet utgörs bland annat av den norske TP52:an Wolfpack, som tidigare var norske Kung Haralds båt ”Fram ”och nu seglas av Thomas Nilsson. Blixt Pro Sailing har 15 besättningsmän, utvalda från Sverige och Finland och med erfarenhet från Volvo Ocean Race och internationella mästerskap.

- Innan VM kommer vi att ha hunnit segla bland annat Sandhamn Open och ÅF Offshore Race i Sverige och en träningsregatta i Helsingfors så vi ska komma väl förberedda, menar Thomas Blixt, som har fyra totalsegrar i Gotland Runt och flera i klassen bakom sig, och har utnämnts till Årets bästa havskappseglare tre gånger i Sverige. Det här är första gången han seglar om VM i ORC International.

För mer information, kontakta Lars-Ola Nordqvist, pressansvarig Blixt Pro Sailing, 070-689 11 20, lars@comvision.se