Första segern

2012-08-09 12:00:19

Helsingfors 2012-08-08

En revanschsugen svensk-finsk besättning på TP52:an Blixt Pro Sailing seglade på topp under onsdagens tre seglingar. Med serien 3-1-3 avancerade Thomas Blixt, Patrik Lindqvist och deras besättning från 33:e till nionde plats i VM i havskappsegling för ORCi-klassen.

- Vi startade bra och vi seglade riktigt bra, så nu är vi uppe och luktar på täten, menade Thomas Blixt efter de tre racen, som gick i något lugnare vindar än tisdagens styva kuling. Helt utan problem gick inte dagen, som fortfarande bjöd vågor och växlande hårda vindar på uppåt 12 m/sek. Två gennakrar skörades när Blixt&Co när vindförhållandena störde hissning och nedtagning i rundningarna.

Totalt avancerade Blixt Pro sailing från sin 33:e plats efter backstagsproblemen och sitt brutna race igår till en total nionde plats. Men eftersom man i VM:et får räkna bort sin sämsta placering i banseglingarna så ligger Blixts TP52 nu på en teoretisk femte plats, en halv poäng före norska TP52:an Wolfpack, med Thomas Nilsson som skeppare.

- Vi slog Wolfpack i två av de tre racen idag, så nu börjar det kännas som vi har tätkänning, kommenterade Thomas Blixt.

Resultat och länk till VM ORCi: VM ORCi