Lätt driven

2011-04-18 10:51:59

Nu har vi seglat i nästan två timmar. Klockan kvart över fem hade vi tröttnat på motorgång och dieseln arter, och med vinden in från nord-nordost med 10 knop kunde vi efter en och en halv dags motorers de äntligen sätta upp en J2:a och stänga av. Vilken njutning. Alla upp på däck för att få en portion seglingsnjutning.

Med 10 knops vind loggade vi snabbt upp i 9-10 knops fart. TP52:an är lätt, väger bara 7,5 ton så den accar direkt men kränger friskt och vi flyttade snabt seglen i lovart. Den här Bruce Farr-ritade skapelsen känns oerhört lättmanövrerad, har bra balans och lyder kvickt. Vilken läcker båt. Vi blir bara gladare och nöjdare för varje sjömil över den här TP52:an, som nog överträffar förväntningarna så här långt.

Alla hann styra en stund innan vi efter nästan två timmars segling på en kurs bort från rumbline tog ner seglen när vinden mojnade. Just då drog dimman in som en mjölkvit filt. Nu är vi på kurs igen mot Cuxhaven, där vi ska tanka och sen hämta lotsen för att köra genom Kielkanalen.