Zennström Philanthropies breddar satsning på att rädda Östersjön

2013-07-04 12:03:51

Race for the Baltic är en tremånaders, nioländers, 3500 kilometers cykelkampanj med en mängd deltagare som initierats av Zennström Philanthropies för att bidra till att rädda Östersjön. Kampanjens fokus är att engagera allmänheten och samtidigt påverka den politiska viljan för att rädda ett av de mest förorenade haven I världen, Östersjön.

Race for the Baltic stannar i Stockholm fyra dagar från torsdag 27 juni. Som del av en enorm satsning i räddningen av Östersjön sponsrar Race for the Baltic/Zennström Philanthropies en av favoriterna i ÅF Offshore Race, TP52:an Blixt Pro Sailing – Zennström Philanthropies cyklar inte bara för Östersjön, de seglar också för att rädda havet.

TP52 skeppas av Thomas Blixt från KSSS. Blixt var förra årets svenska mästare, blev tvåa i VM 2012 och i ÅF Offshore Race, där han också vann sin klass ORCi. Under hans ledning är TP52:an en stark favorit till segern i årets kappsegling runt Gotland.

Vi bjuder in er till TP52:an som ligger på racingbryggan på Skeppsholmen på lördag 29 juni kl. 11 där också Race for the Baltics cyklingsteam och TP52:ans besättning finns tillgängliga för fotografering och intervjuer om tävlingen och Zennströms omfattande insatser för att rädda östersjön.