Lämnar Kiel

2011-04-20 10:54:12

Vi lämnade Kiel i sol och tunna vindar, och med glädjen att kunna lämna våra bloggrapporter via Jonas på Comvision. Internetuppkopplingen krånglar fortfarande men som tur är fick jag med mig Paddan (IPad) med 3G, så nu kan vi åtminstone få iväg texter.

solen skiner och vinden har tilltagit och legat med styrkor mellan 8 och 13 knop, men tyvärr så är riktningen så gott som rakt i nosen. På eftermiddagen har vi seglat förbi de gigantiska vindkraftverksparkerna i Danmark - som står som avgrenade norrlandsfuror på land och i vattnet - trafiken av fraktfartyg ökar. Vi har satt upp en Jib2a som stöd till st.oren och motorn, så nu drar vi ner varvet och gör fortfarande dryga 7 knop genom vattnet mot en knops ström.

När Jockes vakt kommer får vi direkt sätta in en räddningsaktion. Jocke jobbar med ge Ian på fördäck och börjar plötsligt gestikulera och ropa.

- Hjälp, min sko åkte i vattnet.

Operation SOB inleds. Vi gippar undan från ett större lastfartyg och vänder skutan till signalkonsert från fartyget som undrar vad vi håller på med. De kan ju inte veta att vi jobbar med en allvarlig räddning av Jockes dojja.

Efter att ha vänt tillbaka mot skon fiskar Marco galant upp objektet i sjönöd till en glad Jocke.

Thomas vaknar (fick sova på vår vakt idag) och tror att vi gått på grund, alt. Stannat för tankning. Han kunde inte veta att vi övat en SOB