Siktar Sverige

2011-04-20 10:55:12

Kontakt med yttervarlden igen. Vi har nu helt stiltje och har aetit en delikat koettbullsmiddag a la Felix och Jocke. Smaskigt. Vaktsystemet aer igaang och det lunkar paa.

Lördag 16/4, 14.30.

Äntligen ute på havet! Klockan 10 lade vi ut från Hamble Point Marina i södra England på vår jungfrufärd mot Sverige. TP52:an är laddad med mat, vatten, segel och nio taggade besättningskillar och vi smajlar oss ut från hamnen, där vi står i den rejält tilltagna sittbrunnen, som är väldigt lik VO70:ans.

Det enda som saknades var vind, så vi körde ett par timmar för motor ut ur the Solent när den sydostliga vinden kom med ca 5 m/s. Det här är ju vårt första riktiga tillfälle att prova segel så vi satte upp en Jib Top till att börja med, men bytte ganska snart till en Jib 2:a som gav oss lite bättre fart framåt. Vi puffar lite lätt med gjutjärnet så nu gör vi åtta knop mot Dover.

Thomas har lagt kursen mot Hollands kust och mot Kielkanalen och vi beräknar 936 Nm upp till Landsort.

Vi har inte gått på vakter än utan väntar till kvällen med vaktsystemet. Vi kommer att köra vårt vanliga 3x3 system, tre i vakten kör tre timmar, går av på jourtjänst tre och sover/vilar tre. Det är lugn sjö, disigt och omkring tio grader varmt, solen tränger inte genom molnen, men livet är behagligt och alla pysslar med något ombord.

Vi är fortfarande oerhört nöjda med båten och dess skick, allt fungerar perfekt och är i fint skick och manövrarna går smidigt eftersom det mesta sitter där det ska och är enkelt att sköta. Livet är gött!